arrow_rightarrow_righticon_excelicon_pficon_ppticon_wordmagnifier

Over ons

Stichting Feeding Africa is opgericht met de bedoeling om landbouwprojecten inThe Gambia op te zetten. In nederland werken we samen met familie, vrienden, kennissen, bedrijven, serviceclubs (Kiwanis & Rotary serviceclubs) etc. Dit copieren we in Africa ook zo. Via rotary in Nederland zijn we in contact gekomen met Rotary Fajara in The Gambia. Zij ondersteunen ons bij het invoeren van de hulpgoederen en verzorgen de verspreiding. Daarnaast beschikken zij over de nodige ervaring en duwkracht die wij niet in huis hebben. Enkele leden van de Rotary hebben uitgesproken deel uit te willen maken van een bestuur wat toeziet op de dagelijkse gang van zaken in het veld.

Tot nu toe heeft deze samenwerking geleid tot een belangrijke fase; namelijk een stuk onontgonnen landbouw grond van 22ha op naam van de stichting Feeding Africa. Een belangrijke stap voor een duurzame relatie tussen hulpontvangers en hulpbieders. Een stevig uitgangspunt voor een vruchtbare evenwichtige samenwerking.

81kaart

Er is in nauw overleg met de lokale bevolking gesproken over wat we te bieden hebben, zij hebben dit aangegrepen om de levensstandaard van de dorpelingen op een hoger plan te brengen. Dit hoger plan bestaat o.a. uit; scholing voor de kinderen, het toegankelijk maken van goede medische zorg, en gezonde voeding.

Wij willen de 22 ha opsplitsen in percelen van ±2 ha, waar een familie haar landbouw werkzaamheden op verricht. We starten met 1 familie waarmee wij 1 cyclus van zaaien tot oogsten volgen en ondersteunen. Het tweede seizoen neemt familie 1 deze rol over, en traint zelf een tweede familie, de rol van de stichting komt dan meer op afstand en richt zich meer op beheer, sturing op afstand en het doorontwikkelen van het project. Deze formule dupliceren we waardoor er in relatief weinig tijd, en weinig westerse bemoeienis met veel lokale verantwoordelijkheid , veel mensen bereiken.

96okt2007__13_

Samenwerking

Er zijn ook initiatieven getoond naar andere hulporganisaties, er heeft een verkenning plaats gevonden om scholing samen te organiseren. Samenwerking met lokale overheden en serviceclubs

15learningbydoing